„Wszystko się zaczęło….


Nie potrafię dokładnie powiedzieć, kiedy to wszystko się zaczęło. Chociaż w pewnym momencie przesiadłem się z biurka do kuchni, projekt, który opracowałem, był wynikiem sumy wszystkich moich wcześniejszych doświadczeń. To było jak zbieranie serii bodźców, które w pewnym momencie uporządkowałem i przekształciłem w biznes.


Oficjalnie wszystko nabrało kształtu w maju 2023 roku, kiedy wraz ze Svevą Manfredini założyłem Distrada. Miał on charakter innowacyjnego start-upu i firmy pożytku publicznego. Naszą misją jest promowanie łańcucha żywności zbliżeniowej – lub, jak lubimy mówić, „w odległości rowerowej od Mediolanu” . Dodatkowo chcemy zachęcać ludzi do ponownego odkrycia świadomego i wspólnego korzystania z przestrzeni publicznej.”

A zresztą, sami przeczytajcie! Inspirująca opowieść bezpośrednio z Włoch! https://www.youcamera.it/lo-street-food-e-su-due-ruote-con-la-cargo-bike-cucina-dello-chef-federico-zucchi/